Задържаха 26-годишен мъж, който с товарен автомобил ескортирал катастрофиралия микробус с

...
Задържаха 26-годишен мъж, който с товарен автомобил ескортирал катастрофиралия микробус с
Коментари Харесай

Заловиха още един съучастник в превоза на мигранти с катастрофиралия бус на АМ Тракия

Задържаха 26-годишен мъж, който с товарен автомобил ескортирал катастрофиралия микробус с незаконни мигранти на Автомагистрала " Тракия "  на 26 февруари. Районна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен Д.М. за подкрепяне на афганистанските бежанци да преминат страната.

Мъжът е управлявал товарен автомобил " Ситроен Джъмпер ", съпровождайки бус с марка " Фиат Дукато ", в който се намирали непознатите жители. В същото време и място другият арестуван и обвинен по делото - Д.К. шофирал лек автомобил БМВ, който се движел като пилотна кола пред буса с мигранти. Спрямо Д.К. съдът е определил мярка за неотклонение " задържане под стража ". 

Обвиняемият Д.М. е бил разгласен за общодържавно търсене и на 08 март е хванат в село в община Брезник, област Перник.    

Д.М. и Д.К. работили в частна компания за дърводобив и се познавали от дълги години. Живеели в село в област Перник. Двамата авансово се уговорили да превозят мигрантите от региона на ямболското село Кабиле до София, за което щели да получат възнаграждение. На 25 февруари 2023 година вечерта тръгнали от региона на град Перник, като Д.М. управлявал " Ситроен Джъмпер ", а Д.К. - лек автомобил БМВ. Заедно с тях се движел и товарен микробус " Фиат Дукато ", ръководен от различен лидер, който към момента се търси. 

В ранните часове на 26 февруари те пристигнали в региона на с. Кабиле, където ги чакали 45-е мигранти, като измежду тях имало и малолетни лица. Афганистанците се качили в микробуса " Фиат Дукато " и потеглили в посока към София по Автомагистрала " Тракия ". Пред тях се движела пилотната кола - БМВ, а зад тях конвой осъществявал Д.М. със " Ситроен Джъмпер ". Към 5 часа сутринта на същия ден на км 165 на автомагистралата в региона на гр. Чирпан, товарният микробус " Фиат Дукато " аварирал. Един от пасажерите почина, а други 32 бяха ранени.

Д.М. и Д.К. избягали от мястото на произшествието. Няколко часа по-късно лекият автомобил БМВ, ръководен от Д.К., бил спрян от полицейски чиновници в региона на Велинград, а мъжът е бил арестуван. Същият ден в региона на Перник е бил открит празен товарния автомобил " Ситроен Джъмпер ". Водачът му Д.М. е бил разгласен за общодържавно търсене.

Припомняме, до този миг се предполагаше, че това е трети бус, в който са транспортирани мигранти и няма общо с авариралия. Смяташе се, че бежанците и водачът са избягали.

Д.М. е арестуван за 72 часа, като следва да бъде пожелан неговият непрекъснат арест. Водачът на третия автомобил " Фиат Дукато " към момента се търси, следствието продължава. Трите автомобила са конфискувани като материални доказателства по досъдебното произвеждане. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР